vijesti

U LIČKIM LOVIŠTIMA BAUČU SRNJACI GOTOVO BEZ ZUBA Vješti lovac odstrijelio srebrenog krezubicu, srnjaka starog 9 godina koji je desnima žvakao hranu i doživio starost

Naš stalni suradnik, legendarni splitskoviški lovac Lađan Prvan, ponovno se zaputio poslije uspjele ljetne ribičke sezone sa Komiže u Liku i doživio nešto stvarno neobično.
Naravno, onako kako on znade savršeno ispričati o čemu malo, ili gotovo nikako pišu lovački listovi, uključujući i nejake domaće lovačke portale. Do u tančine ! Nakon uspjelog pogotka srnjaka, priča ,kojega je dobio na nišan lutajući lovištem-ustanovio je da je srnjak – neobična, nikad viđena krezubica !
Srnjak starije dobi, kaže u nastavku – nakupio je dobrih devet godina,doduše, vrijedan je trofej – čak je u srebru – što je sasvim u redu kada je riječ o starosti. Jer, što stariji- to bolji i kvalitetniji srnjak, dobro je znano među lovnim sladokuscima srnećih trofeja. Ali, nevolja je ,što ga je jako iznenadilo , to što je srnjak – gotovo pa bez ijednog zuba.
U gornjoj čeljusti imao je tek nekoliko zubi, a u donjoj nijednog, pa se pita Lađan kako je taj srnjak mogao preživjeti u šumskim prostranstvima lijepe nam Like. Kako je postavio pitanje tako je dao odgovor : sigurno je žvakao biljnu hranu desnima i, naposljetku, sve to skupa u vrijeme života nije imalo loš učinak na njegov probavni sustav.
Krezubica je preživio do „duboke“ starosti, za ličke prilike, naravno. Trofej je srebreni, što je jako dobro , čak i iznenađujuće,ali, neka, godine su napravile svoje , bez obzira što mu je , možda, nekad i manjkalo dovoljno sažvakane hrane iz bogate ličke bašte.

INFOPRESS

Back to top button
x

Koristimo kolačiće kako bismo vam pružili najbolje online iskustvo. Suglasni ste prihvatiti upotrebu kolačića u skladu s našim pravilima o kolačićima.