vijesti

UTAKMICE PTIČARA CACCIA STARNE U ZADARSKOM ZALEĐU Briljantan trijumf biogradskog kinologa Mile Čirjaka i njegova pointera Pirata od Bukovice

Nastupajući na prestižnim utakmicama pasa ptičara na poljske jarebice bez odstrjela (Proveca caccia starne perazze da ferma ) u zadarskom zaleđu hrvatski kinolog Mile Čirjak iz Biograda postigao je spektakularan uspjeh sa svojim pointerom Piratom od Bukovice iz poznate uzgajivačnice Ante Čačića.Utakmice je organizirao Talijanski kinološki savez posebno za kontinentalne i za otočne pasmine pasa, nakon čega su priređene dvodnevne utakmice u organizaciji Hrvatskog kinološkog saveza.
U veoma jakoj konkurenciji, gdje je dnevno prodefiliralo 40 do 50 pasa najboljih europskih uzgajivača- Čirjak je sa svojim Piratom briljirao, ostavivši impresivan dojam kod najjače kinološke klijentele iz europskih zemalja.
Vrhunski Pirat od Bukovice uspio je sa pet godina starosti ostvariti visoki,najviši domet, ono što drugi tek mogu sanjati !
U pet dana natjecanja ostvario je 1ecc CAC,R. CACIT, drugi dan 1 ecc, a treći dan 3 ecc.
Pirat je impresionirao suce i gledatelje stilom kretanja, energičnošću i temperamentom ,a napose kvalitetom njuha (nosa) kojime pronalazi divljač za razliku od većine drugih pasa koji su doista pokazali izvanredan galop i stilsko pretraživanje , da bi divljač „ostala“ nepronađena u terenu.
Zbog ovog velikog uspjeha hrvatske lovne kinologije možemo još samo kazati: Bravo Mile, bravo Pirate !

Izvjestio i snimio Dragan Milanović

Back to top button
x

Koristimo kolačiće kako bismo vam pružili najbolje online iskustvo. Suglasni ste prihvatiti upotrebu kolačića u skladu s našim pravilima o kolačićima.