vijesti

PROMOVIRAN POŽEŠKI PUČKI KALENDAR NOVINARA JELENKA TOPIĆA Autor je osmislio enciklopediju članaka koji se čitaju čitavu godinu

Po 31. put pod uredničkom palicom dugogodišnjeg požeškog novinara Jelenka Topića objavljen je Požeški pučki kalendar. Ovaj je za nadolazeću 2024. godinu tiskan u nakladi od tisuću primjeraka, a nalazi se u prodaji na prodajnim mjestima tiskovina u Požeštini, ponajprije kioscima Tiska.
Sudionike predstavljanja pozdravio je urednik upućujući zahvalu autorima, sponzorima i jedinicama lokalne i regionalne samouprave koji daju potporu objavi ovog izdanja koje se samofinancira dolazeći tako pred brojno čitateljstvo u požeškom kraju, ali i diljem domovine i izvan njenih granica.
Uz nazočnost brojnih suradnika i gostiju Požeški pučki kalendar 2024. predstavio je prof. Franjo Novak, ravnatelj Hrvatske knjižnice i čitaonice Pleternica.
Kalendar je izrazito bogat kvalitetnim tekstovima, jer su se njihovi autori istinski iskazali pogotovo kada je riječ o člancima iz povijesne tematike, a sve je to puno lijepih i odabranih izraza – istakao je Novak dodajući da je urednik napisao više od polovine objavljenih tekstova.
Po njemu Požeški pučki kalendar je zbog bogatstva tekstova prava mala enciklopedija koja se može čitati kroz cijelu godinu.
To je pisano studiozno i s puno ljubavi, a urednik zapravo svojim  djelom hvali samog sebe – naglasio je prof. Franjo Novak, vrsni znalac pisane riječi pogotovo sa ovih prostora.
Obratio se i Bruno Horvat, predsjednik Udruge diplomiranih studenata  požeškog Fakulteta turizma i ruralnog razvoja čestitajući na ovom uratku.
Požeški pučki kalendar je trajni spomenik gradu i okolini, te žiteljima toga kraja, a s više od 30 godina tradicije je najbolja razglednica Požege – ustvrdio je Horvat. Objava novog izdanja Požeškog pučkog kalendara ima i odjeka u drugim sredinama.


Redakcijski izvještaj

FOTO
Sa promocije Požeškog pučkog kalendara

Back to top button
x

Koristimo kolačiće kako bismo vam pružili najbolje online iskustvo. Suglasni ste prihvatiti upotrebu kolačića u skladu s našim pravilima o kolačićima.