vijesti

PORED CESTE U BLIZINI GRABA DANAS JE VIĐENA „PRAVA VUČINA“ Vozač se nemalo iznenadio kada je ugledao zvijer , uspio je „uloviti“ moćnu životinju …

Pored ceste u blizini Graba, naselja u triljskom kraju, danas je vozač automobila , naišavši posve slučajno snimio zaista neobičan prizor – pravu vučinu kako posmatra oko sebe, da bi potom načas zastao,a onda se izgubio u nepoznatom smjeru.

Vozač koji je „ulovio“ vuka na „traku“ zapravo je jedini svjedok ove vučje šetnje.

Vuk je korpulentan, štono bi se reklo , prava vučina, svojom pojavom i dimenzijama ulijeva strah,ali i moć nad drugim životinjama, kako domaćim tako i divljim. Možda je posrijedi alfa mužjak za kojega iskusni vukolovci iz nekih drugih vremena, kad se vuk još lovio, znaju reći da je upravo ovakav vuk ulijevao strah i poštovanje. I među ljudima, lovcima i stočarima, i među životinjama !

Prema svim osobinama, načinu kretanja i ponašanju, očito, riječ je o vuku. No, na prednjim nogama nije se moglo razaznati da li je obilježen crnim paležom, sigurnim znakom da je ipak posrijedi vuk.

Snimak smo poslali imotskom vukolovcu u lovištima susjedne Bosne i Hercegovine Roku Rebiću koji će vještim okom , znanjem i iskustvom utvrditi je li riječ o vuku ili, pak, vukopasu, inače veoma često viđenom u ovim triljsko-sinjskim krajevima.

Specijalno za POU – CAPREOLUS. HR Duje Mišura

Back to top button
x

Koristimo kolačiće kako bismo vam pružili najbolje online iskustvo. Suglasni ste prihvatiti upotrebu kolačića u skladu s našim pravilima o kolačićima.