vijesti

NEMA DOBROG LOVCA BEZ DOBROG OKA Splitski polaznici raspucali se u Stobreču, Ivica Validžić metke smjestio u samo središte mete

Andragoški djelatnici splitskog Pučkog otvorenog učilišta CAPREOLUS, javne ustanove za obrazovanje kadrova u lovstvu, pod uvjetom i na način propisan pozitivnim hrvatskim propisima- proveli su i eudcirali još jednu skupinu polaznika i promovirali ih u lovce odnosno lovkinje.
Ispred Ispitnog povjerenstva kojemu je predsjedavao predsjednik Upravnog vijeća CAPREOLUSA dr. sc. Perica Tucak, dr. vet. med., mladi polaznici pokazali su izvanredno poznavanje gradiva iz oblasti lovstva. Pored predavanja i praktične obuke, izravnog kontakta među andragoškopedagoških djelatnika i polaznika , odličnom savladavanju nastanog gradiva uvelike je utjecala stručna literatura Učilišta. Prije svega osnovni školski udžbenik Lovstvo i Vježbenica za savladavanje nastavnog gradiva sa pitanjima i odgvorima, koja je polaznicima poslužila za samotestiranje prije polaganja završnog lovačkog ispita.
Svi polaznici raspucali su se na streljani u Stobreču kod Splita, nekadašnjem lovostreljačkom središtu ,koji još uvijek, i danas, korisno služi svojoj svrsi.
Ovdje je provedeno vježbovno gađanje pod nadzorom stručnog instruktora. Iako nije riječ o takmičenju,gdje se traže rezultati- očito su mladi vježbovno gađanje shvatili ozbiljno. Iz takvog stava proistekli su i jako dobri, gotovo nevjerojatni uspjesi u pogađanju mete iz malokalibarske puške sa i bez optičkog ciljnika. Vrhunski uspjeh, većinom pogodaka samog središta mete pucajući deset metaka – postigao je splitski polaznik Ivica Validžić.

Za stranicu POU CAPREOLUS. hr Ante Tonči Karković

Back to top button
x

Koristimo kolačiće kako bismo vam pružili najbolje online iskustvo. Suglasni ste prihvatiti upotrebu kolačića u skladu s našim pravilima o kolačićima.