vijesti

DERBY MLADIH PTIČARA ENGLESKOG SETER-POINTER KLUBA U BENKOVCU Nenadmašivi seter Ilije Jurkovića potvrdio se je kao najbolji stilista, fermao je divljač koju sudačka trojka „nije vidjela“

U organizaciji Engleskog seter-pointer kluba u Benkovačkom polju održan je derbi mladih pasa kojemu je pristupilo 15 pasa iz cijele Hrvatske, te Slovenije. Radi se mladim psima do 30 mjeseci starosti.
Lovni tereni Benkovačkog polja s pogodnom vegetacijom nudili su dobre uvjete za rad uz napomenu da je južina žestoko puhala i time remetila planove organizatora,ali, naravno, najviše takmičara i njihovih pasa. Brojna publika mogla je vidjeti niz dobrih turnusa „uzimanja“ terena, lijepih lasjea, korektnosti u dresuri ali ono najljepše- „ferma“ je izostala. Nijedan pas,naime, nije pronašao divljač iako se uzimao i teren bliže naselju. Jedino je engleski seter Ilije Jurkovića imao stajanje koje na kraju ipak nije realizirao, niti je sudački žiri u sastavu Davorin Andrijašević, Ante Bilać i sudačka pripravnica Nera Fabijanić- uopće zamjetio divljač.
Na ovom natjecanju, što se događa veoma rijetko, nije bilo plasiranih pasa a utješnu nagradu za najboljeg stilista dobio je upravo seter Ilije Jurkovića.
Sponzor natjecanja bio je distributer pseće hrane NaturDog Ante Čikare iz Trilja. Nakon natjecanja organizator je pripremio bogatu zakusku za sve posjetitelje koji su svojim dolaskom uveličali ovu značajnu manifestaciju.

Za portal pou –capreolus.hr zabilježio i snimio Dragan Milanović

Back to top button
x

Koristimo kolačiće kako bismo vam pružili najbolje online iskustvo. Suglasni ste prihvatiti upotrebu kolačića u skladu s našim pravilima o kolačićima.