vijesti

ZAPOČELA NASTAVA I POLAGANJE ZAVRŠNOG LOVAČKOG ISPITA U ODJELJENJU OGULIN SPLITSKOGA JAVNOG LOVAČKOG UČILIŠTA CAPREOLUS – PRIJAVE VRIJEDE DO POPUNE OGRANIČENOG BROJA POLAZNIKA

Netom je Stožer Karlovačke županije proglasio ukidanje nekih (pojedinih) mjera , među drugim i online nastave, te kada je počela redovita i normalna nastava u školskim klupama, započelo je i školovanje lovaca /lovkinja, lovočuvara /lovočuvarica i ocjenjivača trofeja divljači u odjeljenju Ogulin, splitskoga Pučkog otvorenog učilišta CAPREOLUS.

Splitski CAPREOLUS, javna ustanova za obrazovanje kadrova u lovstvu, na taj je način nastavila svoj dugogodišnji rad i djelatnost na obuci kadrova u lovstvu na ovom području Republike Hrvatske.

Nakon provedene obuke, teoretske i praktične , u dijelu koji je propisan Nastavnim planom i programom, polaznici su pristupili polaganju završnog lovačkog ispita. Sa svim polaznicima CAPREOLUS je sklapio ugovor o praktičnoj obuci u lovištu tako da se diplomirani lovci i lovkinje obvezuju da će šest mjeseci provoditi novački staž , koji je, zapravo, produžetak praktičnog dijela provedene nastave .

Ovakav način nastave je uveden već odavno, obzirom na sigurnost prilikom lova, kada novi lovci, tijekom novačkog staža, provode vježbu gađanja i praktičan lov u suradnji i u društvu sa starijim , već iskusnim lovcima .

Jednako tako ova nastava se je pokazala veoma dobra , korisna i efikasna, jer polaznici ne smije i ne mogu, obzirom na Zakon nabavi i posjedovanju oružja, držati i nositi lovačko oružje prije nego što obave nastavu – u propisanim programu, kako u teoretskom tako i prktičnom dijelu i steknu status lovca /lovkinje.

CAPREOLUS nastavlja sa upisom polaznika .

ZA SVE OBAVIJESTI O UPISU ,NASTAVI I POLAGANJU ZAVRŠNOG ISPITA,KAO I CIJENAMA , JAVITE SE VODITELJICI NASTAVNOG PROGRAMA PROF. IVI KUČINIĆ RADOŠEVIĆ, POZNATOJ STRUČNJAKINJI I LOVKINJI NA MOB. :

091 593 2491

Uvjerenje o položenom završnom lovačkom ispitu ovjereno je PEČATOM SA GRBOM REPUBLIKE HRVATSKE I IMA ZNAČENJE JAVNE ISPRAVE KOJOM LOVAC /LOVKINJA DOKAZUJE DA JE POLOŽIO/LA LOVAČKI ISPIT I DA STEČENO ZVANJE LOVCA /LOVKINJE MOŽE UPISATI U:

E- RADNJU KNJIŽICU

I

OSTVARITI PRAVO NA PRIJEM U LOVAČKU ASOCIJACUJU U ZEMLJAMA EUROPSKE UNIJE( za razliku od nekih drugih uvjerenja pojedinih učilišta koja su ovjerena običnim pečatom i koja nemaju snagu JAVNE ISPRAVE !).

Back to top button
x

Koristimo kolačiće kako bismo vam pružili najbolje online iskustvo. Suglasni ste prihvatiti upotrebu kolačića u skladu s našim pravilima o kolačićima.