Za prijatelje Splitskog Pučkog otvorenog učilišta Capreolus organiziran prvi edukativan lov sa upoznavanjem s divljači i LGO objektima u državnom lovištu „Šibenik -Vrgorac „ kod Vrgorca

Za prijatelje i goste splitsko Pučko otvoreno učilište CAPREOLUS  organiziralo je  predblagdanski edukativan lov , upoznavanje  s divljači te lovnogospodarskim sadržajima u državnom lovištu „Šibenik – Vrgorac „ kod Vrgorca kojime gospodari OBER LOVNI TURIZAM na 3.ooo ha lovne površine.

Visoki gosti upoznali su kvalitete ovog državnog lovišta u kojemu se vodi skrb o uzgoju i zaštiti  najdragocijenije krupne divljači kamenjara, balkanske divokoze , koja ovdje obitava na nekoliko kolonija. Potom su upoznati sa naporovima koji se rade na uzgoju i zaštiti divljih sivnja , zeca,a posebno kraljice kamenjara – jarebice kamenjarke grivne.

Ovo je, inače bio prvi lov u tekućoj lovnoj sezoni, koji je imao  osobine upoznavanja sa lovištem i s divljači.

Prijatelji CAPREOLUSA  potom su počašćeni kuhanom junetinom „na lešo“ sa kiselim kupusom, te vrhunskom vrgoračkom pekom od teletine i mladim pivcem.

x

Koristimo kolačiće kako bismo vam pružili najbolje online iskustvo. Suglasni ste prihvatiti upotrebu kolačića u skladu s našim pravilima o kolačićima.