„ VJEŠTINA GAĐANJA I SIGURAN LOV „, KNJIGA AUTORA VEDRANA MARTIĆA, STRUČNOG SURADNIKA POU CAPREOLUS, DOSTUPNA STUDENTIMA U CENTRALNOJ KNJIŽNICI ZAGREBAČKOG AGRONOMSKOG FAKULTETA

Zagrebački Agronomski fakultet dopunio je svoju bogatu zbirku znanstvene i stručne literature najnovijim uratkom stručnog suradnika splitskog Pučkog otvorenog učilišta CAPREOLUS i lovačkog magazina Dobra kob sa knjigom „ Vještina gađanja i siguran lov „ autora Vedrana Martića.

Tim priručnikom za lovce i lovkinje nesumnjivo je obogaćen fond Centralne agronomske knjižnice Agronomskog fakulteta u Zagrebu i omogućiti sadašnjim i budućim generacijama agrostudenata upoznavanje sa stručnom građom o osnovama pravilnog ponašanja i sigurnosti u rukovanju s oružjem za vrijeme, prije i poslije obavljanja lovačkih aktivnosti.

Sa zagrebačkim Agronomskim fakultetom POU CAPREOLUS još otprije razvija veoma dobre odnose i suradnju u razmjeni stručne lovačke literature iz pera profesora ovoga Učilišta, kojom se koriste u edukaciji lovaca / lovkinja, lovočuvara / lovočuvarica i ocjenjivača trofeja divljači.

U idućih nekoliko mjeseci POU CAPREOLUS priprema još dva vrijedna znanstvena uratka – novo izdanje edukativnog priručnika za lovce i lovočuvare OSNOVE LOVSTVA, kao i monografiju ZDRAVLJE IZ LOVIŠTA.

Inače, zagrebački Agornomski fakultet nedavno je obilježio stotu obljetnicu utemeljenja i uspješnog rada na obrazovanju agronoma u Hrvatskoj. Kvalitetnim studijskim programima , među kojima svakako zauzima visoko mjesto lovstvo i ribarstvo, fakultet je školovao visokostručne kadrove koji su danas, u novim i suvremenim uvjetima gospodarenja i života, okosnica razvoja hrvatskog gospodarstva i znanosti u cijelosti. U tom segmentu visoko mjesto pripada i lovstvu kao perspektivnoj grani lovnog gospodarenja.

Original pročitajte ovdje:

x

Koristimo kolačiće kako bismo vam pružili najbolje online iskustvo. Suglasni ste prihvatiti upotrebu kolačića u skladu s našim pravilima o kolačićima.