U DRŽAVNOM LOVIŠTU „ŠIBENIK VRGORAC“ LOVOOVLAŠTENIK „OBER – LOVNI TURIZAM „ IZ SPLITA POSTAVIO NOVE OBAVIJEŠTAJNE TABLE NA VIDLJIVIM MJESTIMA PORED LOKALNIH PROMETNICA

Lovoovlaštenik državnog lovišta „Šibenik Vrgorac „ splitska tvrtka „Ober – lovni turizam „ zamjenila stare i dotrajale obaviještajne table novima, suvremeno uređenim i dizajniranim na granicama lovišta u blizini Vrgorca.

Obaviještajne table na granicama lovišta postavljene su na istaknutim, jasno vidljivim mjestima pored prometnica u skladu sa Zakonom o lovstvu i lovnogospodarskom osnovom.

Državno lovište „Šibenik Vrgorac“ obuhvaća 3.000 ha lovne površine, uglavnom brdsko-planinskog tipa. U lovištu obitavaju divlje svinje, i što je osobito značajno, izvorne, autohtone balkanske divokoze,a od sitne divljači zec i jarebica kamenjarka.

Zbog krupne divljači, napose divokoza, Dražen Grljušić , lovočuvar Željko Vuletić i upravitelj lovišta Ante Udovičić odnijeli su „na leđima „ , na gotovo nepristupačnom terenu, kamenu sol na lokacijama gdje se zadržavaju divokoze.

Ova momčad postavila je i nove obaviještajne table koje su upravo izašle „ispod čekića „ u radionici tvrtke „Belin„ u Ogulinu u vlasnosti Elvisa Vučića.

x

Koristimo kolačiće kako bismo vam pružili najbolje online iskustvo. Suglasni ste prihvatiti upotrebu kolačića u skladu s našim pravilima o kolačićima.