STRELJAČKI AS MARKO GOSPIĆ, ČLAN UGLEDNE LOVAČKE OBITELJI GOSPIĆ IZ ŠKABRNJE- PRKOSA, OSVOJIO TREĆE MJESTO NA 24. DRŽAVNOM PRVENSTVU HLS U LOVNOM STRELJAŠTVU

Streljački as , Škabrnjanin Marko Gospić, koji je branio i obranio streljačke boje Lovačkog saveza Zadarske županije – nakon presudnog gađanja glinenih golubova u lovačkom parkuru – na 24. Državnom prvenstvu Hrvatskog lovačkog saveza u Bzenici osvojio je zahtjevno treće mjesto u iznimno jakoj konkurenciji vrhunskih hrvatskih strijelaca.

Prvo mjesto u pojedinačnoj konkurenciji osvojio je Marjan Karabalić iz Vukovarsko- strijemske županije sa 96 pogodaka, potom drugo mjesto Damir Mehkek iz Koprivničko-križevačke županije sa 95 pogodaka, a treće mjesto Marko Gospić sa 94 pogotka.

Na ovom jako dobro posjećenom državnom šampionatu natjecalo se više od 200 strijelaca iz svih županijskih lovačkih saveza i Grada Zagreba u Bzenici pokraj Pleternice puna dva dana u gađanju mete srnjaka na sto metara iz karabina, potom u lovačkom parkuru i trapu .

Zanimljivo je da su u ekipnoj momčadi Zadarskog lovačkog saveza od šest članova – trojica bili iz ugledne lovačke obitelji Gospić. To su rečeni Marko, potom njegov brat Elvis, te Elvisom sin 18- godišnjak Mate, koji je za lanjskoga natjecanja – po tome je ostao upamćen i ove godine – ostvario vrhunski rezultat kao najmlađi član streljačke ekipe među svim natjecateljima u Hrvatskoj.

Uoči samoga natjecanja u Bzenici, na izlučnom takmičenju Lovačkog saveza Zadarske županije na streljani u Žmirićima Elvis Gospić je odnio zasluženo prvo mjesto.

Elvis Gospić je nastavnik i stručni suradnik splitskoga Pučkog otvorenog učilišta CAPREOLUS. Na mlađe naraštaje budućih lovaca i lovkinja u okviru sustava obrazovanja kadrova u lovstvu CAPREOLUSA , na streljani i lovnokinološkim poligonima, prenosi svoje ogromno praktično znanje i iskustvo .

Elvis Gospić , pored brata Marka, iz poznate lovačke obitelji „po kolinu“ iz Prkosa – Škabrnje, obučava mlade naraštaje vještini gađanja,lovnu balistiku i sigurnost u lovu, kao i lovnu kinologiju.

POU CAPREOLUS čestita Marku Gospiću na izvrsnom rezultatu na Državnom prvenstvu Hrvatskog lovačkog saveza ,a obitelji Gospić što su dobili još jednog talentiranog šampiona !

x

Koristimo kolačiće kako bismo vam pružili najbolje online iskustvo. Suglasni ste prihvatiti upotrebu kolačića u skladu s našim pravilima o kolačićima.