SPLITSKO PUČKO OTVORENO UČILIŠTE CAPREOLUS UTVRDILO PROSJEČNU DOB NOVIH LOVACA I LOVKINJA OD 34 GODINE ZA POSLJEDNJE DVIJE GODINE U SPLITU

Pučko otvoreno učilište CAPREOLUS , za obrazovanje kadrova u lovstvu,na osnovu vlastitih zapažanja i istraživanja svojih profesora , u posljednje dvije godine , utvrdilo je da se dobna granica lovaca i lovkinja pomakla u korist mlađe populacije. Riječ je , naravno, o pokazateljima za šire područje Splita .

Prema podacima CAPREOLUSA prosječna dobra granica lovaca i lovkinja je 34 godine . Stariji podaci, međutim, govore da se dobna granica lovaca u Hrvatskoj kretala od 49 i 55 godina , što znači da je veliki hrvatski lovački korpus , mladim lovcima iz Dalmacije, pomlađen sa lovcima i lovkinjama, što je veoma znakovito, napose u situaciji kada opada populacija lovaca i lovkinja u mnogim županijskim lovačkim savezima.

Razlozi apstinencije potencijalnih lovaca i lovkinja mogu se objasniti materijalnim stanjem i prilikama. No, međutim, financijsko stanje nije uvijek odlučujuće, premda ga treba uvažavati.

U svakom slučaju POU CAPREOLUS sve više školuje mladi lovački kadar, koji je , naravno, budućnost splitskoga i dalmatinskog lovstva.

Lovci i lovkinje vezuju se za POU CAPREOLUS jer je javna ustanova koja posjeduje svoje učionice , sa svim andragoško-pedagoškim pomagalima, kao i vlastitu lovačku literaturu napisanoj na znanstvenoj podozi od vrhunskih lovnih stručnjaka praktičara. Buduće kadrove u lovstvu educiraju visokoobrazovani i stručni kadrovi sa licencijom Ministarstva poljoprivrede te se , u konačnici, lovci i lovkinje obučavaju u praktičnoj nastavi u lovištu „Šibenik – Vrgorac „ i na ovlaštenoj streljani u Streljačkom centru u Stobreču i u samome lovištu.

Privilegij je CAPREOLUSOVIH lovaca i lovkinja taj što imaju mogućnost edukacijskog lova u državnom lovištu „Šibenik – Vrgorac „ kod Vrgorca po povlaštenoj cijeni, te kod nabavke lovačke opreme u bogato opremljenoj raznovrsnom kvalitetnom opremom prodavaonici u Splitu DOBRA KOB u Klovićevoj ulici .

x

Koristimo kolačiće kako bismo vam pružili najbolje online iskustvo. Suglasni ste prihvatiti upotrebu kolačića u skladu s našim pravilima o kolačićima.