SPLITSKA SLOBODNA DALMACIJA PRVA OBJAVILA ČLANAK O UREĐENJU LOVNOUDUKACIJSKOG CENTRA ZA LOVCE I LOVKINJE 12. LIPNJA 2018. GODINE

Splitska redakcija dnevnog lista SLOBODNA DALMACIJA prva je među jutarnjim izdanjima u Hrvatskoj objavila članak pod naslovom „Uređuje se centar za lovce „ autora Mladena Nejašmića na svojim stranicama 12. lipnja , obznanjujući  širokoj lovačkoj javnosti zanimljiv i koristan projekt u funkciji razvoja i unapređenja hrvatskog lovstva.

Lovci i lovkinje pokazali su doista veliki interes za budući hram lovačke kulture kako u samome Splitu, Splitskodalmatinskoj županiji, Dalmaciji, te u svakom slučaju i  u susjednoj Hercegovini.

Riječ je, naime, o uređenju poslovnog prostora na splitskim Škrapama za potebe prvog splitskog i dalmatinskog Lovnoedukacijskog centra pod pokroviteljstvom Pučkog otvorenog učilišta CAPREOLUS za školovanje kadrova u lovstvu.

Kao što je najavljeno, Lovnoedukacijski centar obuhvaćati će dvije prostorije veličine 60 četvornih metara u kojima će se promovirati hrvatsko lovstvo, održavati prigodne lovačke manifestacije, poput lovačkih tribina i radionica, promovirati će se knjige iz domene uzgoja, zaštite i lova divljači i slične priredbe.

Predviđa se također uspostaviti specijalni pravni servis više prokušanih znalaca iz oblasti lovnog prava. Ugledni odvjetnici pružati bi besplatne pravne savjete i upućivati tražioce pravnih usluga na daljnju pravnu zaštitu kako bi mogli ostvarivati svoja ugrožena ili povrijeđena lovna prava.

Na lovačkim tribinama sudjelovati će vrhunski hrvatski stručnjaci, svatko u svojem području zanimanja i djelovanja.

Lovnoedukacijski centar imati će i svoju lovačku knjižnicu.

x

Koristimo kolačiće kako bismo vam pružili najbolje online iskustvo. Suglasni ste prihvatiti upotrebu kolačića u skladu s našim pravilima o kolačićima.