SKUPINA POLAZNIKA SPLITSKOGA CAPREOLUSA OBAVILA VJEŽBU GAĐANJA U CENTRU ZA STRELJAČKE SPORTOVE U STOBREČU

U organizaciji Streljačkog kluba CENTAR u Splitu splitsko Pučko otvoreno učilište CAPREOLUS održalo je edukativnu obuku u gađanju malokalibarskom puškom na streljani Centra za streljačke sportove STOBREČ u blizini samoga Splita.

Pod stručnim nadzorom profesionalnog trenera Miće Veića polaznici CAPREOLUSA, nakon što su se detaljno upoznali sa tehnikom rukovanja oružjem, obavili su vježbu gađanja pucajući u metu na daljini od 25 i 50 metara.

Bez obzira na trenutačni redoslijed pogodaka, a oni su bili iznad očekivanja, trener Veić je ocijenio da su polaznici savladali praktično nastavno gradivo.

Profesor CAPREOLUSA ing. Ante Udovičić , u sklopu nastavnog plana i programa obuke polaznika , održao je predavanje o vještini gađanja i sigurnosti u lovu, podijelivši polaznicima netom tiskanu brošuru CAOPREOLUSA „ Vještina gađanja i siguran lov „.

Obuka i vježba u gađanju malokalibarskom puškom jedina je alternativa u odnosu na puške sa užljebljenim cijevima, obzirom da na širem području Splitsko-dalmatinske županije nema ovlaštene streljane gdje bi lovci i lovkinje, kao i polaznici Učilišta CAPREOLUS, mogli obaviti gađanje ( za lovce i lovkinje upucavanje lovačkog oružja prije početka lovne sezone !) pod uvjetom i na način predviđen Nastavnim planom i programom.

x

Koristimo kolačiće kako bismo vam pružili najbolje online iskustvo. Suglasni ste prihvatiti upotrebu kolačića u skladu s našim pravilima o kolačićima.