Selektor hrvatske reprezentacije ing. Ante Udovičić : Sa istrijanerom smo osvojili 3. mjesto na 25 . Europskom kupu goniča u Podgorici

Na 25. Europskom kupu u radu pasa goniča u Podgorici ( Crna Gora ) na kojemu je učestvovalo 12 europskih država , respektabilno treće mjesto u jakoj konkurenciji izvrsnih goniča osvojila je Hrvatska sa istarskim kratkodlakim goničem Bosom vodiča Perice Milkovića. Drugi naš natjecatelj bio je Jozo Čapkun sa istarskim kratkodlakim goničem Borkom.

Selektor hrvatske reprezentacije na tom europskom šampionatu ing. Ante Udovičić, međunarodni kinološki sudac, odredio se za ova dva vrhunska istrijanera zbog njihove nepodijeljene kvalitete u radu dokazane na više ranijih takmičenja u Hrvatskoj i inozemstvu.

Inače, ing. Udovičić je profesor na Pučkom otvorenom učilištu CAPREOLUS, gdje predaje veoma zahtjevne predmete iz oblasti lovstva, a napose iz područja lovne kinologije.

Na europpskom kupu, pored ing. Udovičića, sudio je i Dražen Tuličić, također međunarodni kinološki sudac.

     – Specifični lovni tereni presudni su za uzgoj i rad pasa goniča- istakao je nakon povratka u Split ing. Ante Udovičić . Tereni su u Crnoj Gori, u blizini Podgorice, na većoj nadmorskoj visini nego kod nas, to je kamenjar obrastao niskom makijom, dakle, teren sličan našemu, što je idealna pozicija za provjeru i rad goniča.

Prvo mjesto na 25. Europskom kupu goniča pripalo je Bosni i Hercegovini koju je predstavljao vodič Dalibor Pezer sa srpskim trobojnim goničem Ch Arijem, dok je drugo mjesto zauzela Srbija koju je predstavljao Dragan Ivanović Keser sa srpskim goničem Biberom od Kesera.

x

Koristimo kolačiće kako bismo vam pružili najbolje online iskustvo. Suglasni ste prihvatiti upotrebu kolačića u skladu s našim pravilima o kolačićima.