PUČKO OTVORENO UČILIŠTE CAPREOLUS ZAPOČELO SA IZVOĐENJEM NASTAVNOG PROGRAMA U ŠKOLSKOJ 2018. GODINI ZA LOVCE/LOVKINJE, LOVOČUVARE /LOVOČUVARICE I OCJENJIVAČE TROFEJA DIVLJAČI U SPLITU I OGULINU

Prof.Iva Kučinić Radošević, stručno- pedagoška voditeljica programa nastave

Početkom ožujka započela je realizacija Nastavnog plana i programa obrazovanja građana Republike Hrvatske za obnašanje poslova i zadaća lovca/lovkinje, lovočuvara / lovočuvarice i ocjenjivača trofeja divljači u Pučkom otvorenom učilištu CAPREOLUS u Splitu i u područnom odjeljenju tog učilišta u Ogulinu.

To je, zapravo, prvi tečaj u ovoj 2018. školskoj godini za osposobljavanje građana RH za rečene poslove i zadaće.

Polaznici stječu znanja i vještina prateći nastavni plan i program u suvremenim učionicama opremljenim najkvalitetnijim andragoškim pomagalima. Praktična nastava i obuka u savladavanju predviđenog nastavnog gradiva izvodi se u lovištu i na streljani pod vodstvom i mentorstvom iskusnih lovaca – znalaca prema određenoj nastavnoj cjelini.

Pučko otvoreno učilište CAPREOLUS ima sklopljene ugovore o izvođenju praktičnog dijela nastavnog programa sa više kvalitetnih lovišta u okruženju svoje podružnice – odjeljenja u Ogulinu. Polaznici sa užeg dijela Dalmacije izvode nastavni plan i program praktične obuke u državnom lovištu „Šibenik – Vrgorac“u neposrednoj blizini Vrgorca, kazala nam je stručno- pedagoška voditeljica Nastavnog plana i programa prof. Iva Kučinić Radošević, mag. ing. zootehnike.

Kako bi polaznicima, pored usmenog i praktičnog dijela nastave, približili i uputili ih doista obimno nastavno gradivo, potom vještine i podučili ih posebnim znanjima potrebnim zbog sigurnosti u lovu, profesori CAPREOLUSA stalno se usavršavaju u didaktičkim metodama u radu. Pored ostaloga, obveza je profesora učešće u stvaranju i kreiranju različitih autorskih uradaka, a što proizilazi iz njihovog položajnog statusa, obzirom da su svi akademski obrazovani stručnjaci i to baš u segmentu lovstva.

U skladu sa tom višegodišnjom praksom POU CAPREOLUS je samo u protekloj školskoj godini tiskalo „Vježbenicu za polaganje završnog ispita lovca i lovočuvara“ , „Nacionalne hrvatske pasmine lovačkih pasa“, „Vještinu gađanja i siguran lov“ te „Prvu pomoć u lovu“, koja se smatra prvom takvom edicijom u novijoj povijesti hrvatskog lovstva.

Svu ovu literaturu, uključujući monografiju LOVSTVO, vrhunsko autorsko djelo profesora CAPREOLUSA koje još nije dosegnuto sadržajem i dizajnom na ovim prostorima, polaznici dobijaju u trajno vlasništvo i u svakoj prilici im može biti pri ruci, bilo u lovištu, u razgovorima ili kod kuće!

Surađujući sa istim ili sličnim tvrtkama u domeni lovstva i kinologije, POU CAPREOLUS je za svoje polaznike osiguralo popust od 10 posto na sve lovačke artikle u splitskoj specijaliziranoj trgovačkoj kući lovačkog oružja, streljiva i lovačke opreme DOBRA KOB d.o.o. i posebne pogodnosti prilikom organiziranja skupnog i pojedinačnog lova na krupnu i sitnu divljač u državnom lovištu „Šibenik – Vrgorac „ u blizini Vrgorca ,čiji je lovoovlaštenik tvrtka OBER – LOVNI TURIZAM iz Splita.

x

Koristimo kolačiće kako bismo vam pružili najbolje online iskustvo. Suglasni ste prihvatiti upotrebu kolačića u skladu s našim pravilima o kolačićima.