PRIVODE SE KRAJU ZAVRŠNI RADOVI NA UREĐENJU LOVNOEDUKACIJSKOG CENTRA SPLITA I DALMACIJE U SPLITU

Užurbano se privode završetku obimni radovi na unutarnjem uređenju Lovnoedukacijskog centra Pučkog otvorenog učilišta CAPREOLUS u Splitu.

Kao što smo već najavili, novi splitski Lovnoedukacijski centar biti će u funkciji obrazovanja građana Republike Hrvatske izvan sustava redovite naobrazbe. To su, jasno, polaznici za lovce, lovočuvare i ocjenjivače lovačkih trofeja koji će proći tijekom školovanja veoma složen i zahtjevan program obuke u Centru ,ali , svakako, i na terenu, posebno što Pučko otvoreno učilište CAPREOLUS posjeduje u svojem sastavu tvrtku OBER – LOVNI TURIZAM koja gospodari državnim lovištem „ Šibenik- Vrgorac“ kod Vrgorca.

Polaznici CAPREOLUSA obavezno prolaze praktičnu obuku u gađanju stojećih meta iz malokalibarske puške na Streljačkom centru STOBREČ.

Kako su radovi pri završetku, već uskoro se očekuje svečano otvorenje ovog jedinstvenog splitskog i dalmatinskog Lovnoedukacijskog centra. Centar će biti snabdjeven sa najmodernijom tehnikom i andragoško-pedagoškim pomagalima za obuku polaznika, koji će moći koristiti, osim literature CAPREOLUSA, još i staru, povijesnu literaturu iz bogatog fundusa knjižnice CAPREOLUSA za daljnju obuku i usavršavanje u području lovstva.

S vremena na vrijeme , kao što je najavljeno, organizirati će lovačke tribine, predavanja, promocije lovačke literature, organizirati će se susreti lovaca i lovačke mladeži.

U uređenju Lovnoedukativnog centra koji će biti na ponos splitskih i dalmatinskih lovaca POU CAPREOLUS uložilo je vlastita sredstva.

x

Koristimo kolačiće kako bismo vam pružili najbolje online iskustvo. Suglasni ste prihvatiti upotrebu kolačića u skladu s našim pravilima o kolačićima.