PAKETIĆE LOVAČKE PRVE POMOĆI, PRVE U HRVATSKIM LOVAČKIM UČILIŠTIMA, NABAVILO SPLITSKO POU CAPREOLUS ZA OSPOSOBLJAVANJE SVOJIH KADROVA U LOVSTVU IZ NASTAVNOG PODRUČJA SIGURNOSTI U LOVU I PRVE POMOĆI

U sklopu nastavnog programa osposobljavanja kadrova u lovstvu, Pučko otvoreno učilište CAPREOLUS u Splitu nabavilo je iz Njemačke posredstvom splitske lovačke kuće DOBRA KOB d.o.o.za obuku i praktičnu primjenu svojih polaznika jednostavne i korisne lovačke paketiće (u neseseru ) prve pomoći za pružanje pomoći ozlijeđenom ili bolesnom lovcu ili lovkinji na terenu ( lovištu ).

Sadržaj ovog lovačkog nesesera prve pomoći je raznolik, lagan je,malih dimenzija i lako se nosi u ruksaku, oko pojasa ,ili pak u džepu prsluka. U paketiću lovačke prve pomoći nalazi se osnovni pribor i materijal za davanje prve pomoći : prvi zavoj za pokrivanje otvorenih ozljeda i opeklina, komprese zavoj, sterilna gaza,hanzaplast za pokrivanje sitnijih površinskih ozljeda, ljepljivi flaster, ziherice za učvršćivanje krajeva zavoja prilikom imobilizacije, potom škare sa tupim vrhom i, konačno, PVC rukavice za jednokratnu uporabu.

Prva pomoć je veoma značajna, posebno na terenu, tako da je CAPREOLUS upravo zbog toga da osposobi svoje polaznike, buduće lovce i lovkinje,u sklopu nastavnog gradiva o sigurnosti gađanja i nošenja oružja i sigurnom lovu, potencirao značenje, pogotovu u praksi, pružanje prve pomoći u lovištu.

Prva pomoć je, inače, medicinska pomoć koja se ukazuje na mjestu gdje se zatekne ozlijeđeni.Zbog toga lovci / lovkinje trebaju naučiti postupak pravilnog pružanja prve pomoći na terenu dok se čeka mobilna prva pomoć liječnika i pratećeg medicinskog osoblja, što može biti od velikog, nekad i presudnog značaja.

Polaznici CAPREOLUSA dobijaju pirlikom upisa- pored ostale lovačke stručne literature – brošuru PRVA POMOĆ U LOVU koju je napisala profesorica ovog Učilišta dr. Edisa Ercegović.

Inače, paketići priručne lovačke prve pomoći mogu se nabaviti u prodavaonici DOBRE KOBI u Splitu, Klovićeva 13., po prihvatljivoj cijeni.

Paketići prve pomoći mogu nam nikad ne zatrebati, ali ih je svakako jako dobro imati uza se i znati postupati pri ukazivanju prve pomoći !

x

Koristimo kolačiće kako bismo vam pružili najbolje online iskustvo. Suglasni ste prihvatiti upotrebu kolačića u skladu s našim pravilima o kolačićima.