GRUPA POLAZNIKA SPLITSKOG POU CAPREOLUS OBUČILA SE I STEKLA ZNANJE I VJEŠTINE ZA PRISTUP ZAVRŠNOM LOVAČKOM ISPITU, U SKLADU SA NASTAVNIM PLANOM I PROGRAMOM, U VJEŠTINI GAĐANJA PUŠKOM SA UŽLJEBLJENOM CIJEVI

Još jedna generacija polaznika splitskog Pučkog otvorenog učilišta CAPREOLUS, javne ustanove za obrazovanje kadrova u lovstvu, sa iznimno dobrim uspjehom završila je 125 – satni tečaj i osposobljena je za obavljanje poslova i zadaća lovca / lovkinje, lovočuvara /lovočuvarice i ocjenjivača lovačkih trofeja.

Na proljetnom ispitnom roku zakonom predviđeni nastavni program u cijelosti je savladala grupa mladih lovaca, na kojima će, zasigurno, ostati tradicija hrvatskog lovstva i koji su , stjecanjem vještine i znanja o lovstvu, postigli maksimum stručnog znanja u skladu sa suvremenim, europskim trendovima u lovstvu.

Na splitskom Streljačkom centru Stobreč mladi polaznici POU CAPREOLUS obavili su vježbu gađanja. Prije nego što su pristupili provjeri naučenog gradiva i vještine gađanja prof. Ante Udovičić i profesionalni instruktor streljačkog Centra Milan Veić pojasnili su im osnovne faze gađanja stajaćih meta.

Na predavanju o lovnoj balistici i gađanju prof. Ante Udovičić istaknuo je kako je , prije svega, u lovu osobito značajna disciplina samih lovaca /lovkinja, kao i sigurnost, pravilan način nošenja i rukovanja oružjem, ali i etičan pristup odstrjelu divljači.

Instruktor Milan Veić podučio je polaznike sigurnom gađanju i u praksi im pokazao način gađanja puškama sa užljebljenim cijevima.

Mladi lovci – od kojih su se pojedini prvi put susreli sa vatrenim oružjem – pokazali su izvrsne rezultate postigavši maksimalan broj pogodaka, napose polaznici koji su u svojim obiteljima povezani za lovom i lovcima još od ranog djetinjstva.

POU CAPREOLUS obučilo je lovce- na praktičnom dijelu savladavanja nastavnog programa o lovnom gospodarenju i biologiji divljači – u državnom lovištu ŠIBENIK- VRGORAC kojime gospodari na 3000 ha u blizini samoga Vrgorca tvrtka OBER – LOVNI TURIZAM u svojstvu lovoovlaštenika Učilišta.

Za polaznike je također prikazan prigodni film o načinu lova divljih svinja i druge divljači .

Za potrebe polaznika POU CAPREOLUS osiguralo je vlastitu stručnu literaturu iz pera svojih profesora , koji su, inače dobili licenciju Ministarstva prosvjete i Ministarstva poljoprivrede , Uprave za lovstvo, da mogu obavljati odgovorne i složene zadaće predavača / ispitivača na ovoj javnoj ustanovi.

x

Koristimo kolačiće kako bismo vam pružili najbolje online iskustvo. Suglasni ste prihvatiti upotrebu kolačića u skladu s našim pravilima o kolačićima.