Capreolus donirao veliku gastrofeštu u Ogulinu u povodu Dana grada Ogulina

Pučko otvoreno učilište u Splitu Capreolus bilo je donator  na velikoj gastro fešti lovaca i ribiča u Ogulinu u povodu Dana grada Ogulina.

Glavni organizator ove jedinstvene lovno-ribarske priredbe  stručni je suradnik Capreolusa , ujedno   i predsjednik Lovačke udruge Klek Elvis Vučić.

Zbog toga su ova sjajna gastro priredba i ostali sadržaji  dali snažan timbar svečanosti obilježavanja Dana grada. Pored toga što su  lovci i ribiči potvrdili svoje znanje i vještine u kuhanju jela od divljači i četiri vrste riječnih riba, na ideju Elvisa Vučića stazom u dvoru Frankopanovog kaštela u Ogulinu prodefilirali su lovački psi, najprije hrvatske autohtone pasmine goniča,a potom terijeri i krvosljednici.

Učenici iz svih ogulinskih škola ,kao i mnogi drugi koji su doputovali iz raznih krajeva Karlovačke županije,  na taj su se način upoznali sa hrvatskom nacionalnim baštinom .  Učenicima i njihovim profesorima bili su također dostupni , osim pasa „u živo“ i panoi sa fotografimom i opisom svake pasmine pasa.

x

Koristimo kolačiće kako bismo vam pružili najbolje online iskustvo. Suglasni ste prihvatiti upotrebu kolačića u skladu s našim pravilima o kolačićima.